Wat is naturisme?

“Samen rustig en ongestoord genieten van vrijheid, vrolijkheid en de frisse bries op je huid". Geen gedoe met natte badkleding op je blote lijf. Gewoon streeploos bruin worden.

Het maakt niet uit waar je vandaan komt, welke religie je hebt, of je dik of dun, jong of oud, donker of licht van huidskleur bent. Een plek waar je respect hebt voor elkaar ongeacht iemands achtergrond. Wederzijds respect en respect voor de natuur en het milieu staan hoog in ons vaandel".

Wat houdt dat naturisme nu eigenlijk in?

Bovenstaande definitie, te vinden op de website van de NFN, kan op verschillende manieren uitgelegd worden. Voor ons als NZD’ers zal dat inhouden op zondag, zonder hinderlijke badkleding, een uurtje zwemmen. Velen ervaren het naakt recreëren als een ontspannen en plezierige manier van tijdverdrijf, waarbij het opvalt dat de mensen elkaar minder op hun onderlinge verschillen aankijken dan wanneer ze kleding dragen, waardoor er een sfeer van vriendschappelijkheid en tolerantie ontstaat.
Veel van onze leden zijn (velen deden dat al) hun vrije tijd op camping, strand of op andere wijze door gaan brengen, nadat ze op het naturistische zwemuur tot de ontdekking gekomen waren, dat het zonder kleren met elkaar omgaan helemaal niet zo raar of beschamend is; het gevoel “bekeken” te worden al snel verdwenen.
Wij nodigen je uit om de stap eens te nemen en te ervaren hoeveel plezier je er aan kunt beleven.