Nieuwtjes


Naaktrecreatie, duidelijkheid over Artikel 430a.


Mooi stuk over onze vereniging in het blad UIT!Artikel in het over de onzin van de boetes voor naaktrecreatie Delftse Hout
en het niet doorgaan van de komst van een groot paviljoen op het naaktstrand Delftse Hout


Leuke blog over naturisme. Wel Engelstalig, maar via deze link om te zetten naar onze taal

De NZD Nieuwsbrief van mei

Kinderen tot 18 jaar mogen GRATIS naar het zwemuur.
We kunnen zwemmen en opwarmen in het stoombad! Heerlijk blootgewoon genieten. Betaal met een Tikkie, wel zo handig!

Magazines UIT! en BlootGewoon! per 2022 niet meer gratis bij uw NFN lidmaatschap, meer info hier

Wij zijn aangesloten bij NFN Open & Bloot

NFN Open & Bloot is hét informatieplatform en dé belangenbehartiger voor naaktrecreërend Nederland. Wij zijn als vereniging aangesloten bij NFN. Dit betekent dat jij als lid van onze vereniging gratis het NFN-basislidmaatschap kan krijgen. Dit gaat niet automatisch. Je dient zelf dit basislidmaatschap te activeren via het NFN-Ledenportaal. Deze is te bereiken via: mijn.voeltvrijheid.nl. Als geactiveerd verenigingslid kan je voor de geldende NFN-ledenprijs de magazines UIT! en BlootGewoon! ontvangen. Ook kan je jezelf kandidaat stellen voor de NFN-Ledenraad en heb je stemrecht bij het kiezen van de leden voor de Ledenraad.

De NFN-Jaarkaart

Alle volwassen leden van onze vereniging ontvangen de NFN-jaarkaart. Deze jaarkaart is geen ledenpas van NFN, maar een belangrijk middel om het veiligheidsprotocol uit te voeren.
Hierin hebben wij afspraken vastgelegd over hoe om te gaan met meldingen van ongewenst gedrag. Het doel hiervan is om dit ongewenste gedrag te voorkomen en tegen te gaan. In uiterste gevallen zorgen we ervoor dat een pleger van ernstig ongewenst gedrag geen toegang meer krijgt tot de georganiseerde naaktrecreatie. Deze jaarkaart geeft ook toegang tot de diensten die NFN aan deze kaart verbonden heeft. Zoals ledenvoordeel, korting in de NFN-webshop en toegang tot evenementen en blootlocaties.


Fotograaf Leon Schroder zoekt nog naaktmodellen voor zijn Naked The Hague project. Meer info: NakedTheHague.
Wij zijn aangesloten bij NFN Open & Bloot
NFN Open & Bloot is hét informatieplatform en dé belangenbehartiger voor naaktrecreërend Nederland. Wij zijn als vereniging aangesloten bij NFN. NFN ondersteunt ons bestuur op verschillende vlakken. Dit betekent dat jij als lid van onze vereniging gratis het NFN-basislidmaatschap kan krijgen. Dit gaat niet automatisch. Je dient dit basislidmaatschap zelf te activeren via het NFN-Ledenportaal. Deze is te bereiken via: mijn.voeltvrijheid.nl. Als geactiveerd verenigingslid kan je voor de geldende NFN-ledenprijs de magazines UIT! en BlootGewoon! ontvangen. Ook kan je jezelf kandidaat stellen voor de NFN-Ledenraad en heb je stemrecht bij het kiezen van de leden voor de Ledenraad, met korting bestellen in de NFN-webshop en het laatste nieuws lezen. Let op: als verenigingslid ben je dus niet ook automatisch lid van NFN.

De NFN-jaarkaart
Alle volwassen leden van onze vereniging ontvangen de NFN-jaarkaart. Deze jaarkaart is ge´e´n ledenpas van NFN, maar een belangrijk middel om het veiligheidsprotocol uit te voeren.
Hierin hebben wij afspraken vastgelegd over hoe om te gaan met meldingen van ongewenst gedrag. Het doel hiervan is om dit ongewenste gedrag te voorkomen en tegen te gaan. In uiterste gevallen zorgen we ervoor dat een pleger van ernstig ongewenst gedrag geen toegang meer krijgt tot de georganiseerde naaktrecreatie. Deze jaarkaart geeft ook toegang tot de diensten die NFN aan deze kaart verbonden heeft. Zoals ledenvoordeel, korting in de NFN-webshop en toegang tot evenementen en blootlocaties.

Veelgestelde vragen en de antwoorden van leden van naturistenverenigingen

Ik ben lid geworden van een vereniging, stort NFN nu het geld van mijn rechtstreekse NFN-lidmaatschap terug? Want ik ben nu dubbel lid. 

Als je lid bent van NFN en je wordt lid van een vereniging krijg je geen restitutie over dat kalenderjaar. Verenigingsleden kunnen lid zijn van onze vereniging én van NFN Open & Bloot. Dit zijn twee aparte lidmaatschappen. Dit is ook expliciet geregeld in de statuten van NFN (artikel 5.1b)

Er is sprake dus geen sprake van een dubbel lidmaatschap. Wij doen een afdracht aan NFN, hiermee ondersteunt NFN ons bestuur. Zoals met het veiligheidsprotocol, de organisatie van de landelijke open dag naaktrecreatie, het verenigingsportaal en een vast contactpersoon op kantoor. Daarnaast kunnen de besturen gebruikmaken van collectieve inkoop van aanvullende diensten en producten zoals jaarkaarten, licenties en verzekeringen. Ook participeren besturen van alle bij NFN aangesloten verenigingen in de Verenigingskamer (2x per jaar). Een heel klein gedeelte blijft over voor de werkzaamheden en taken van NFN (belangenbehartiging, maatschappelijke acceptatie en het delen van kennis en informatie).
Doordat een naturistenvereniging is aangesloten bij NFN hebben hun leden allemaal een NFN-jaarkaart. Deze kaart is het een belangrijk onderdeel van het veiligheidsprotocol. Daarnaast biedt de kaart leuke voordelen. Let op: een jaarkaart van NFN is geen lidmaatschapskaart of ledenpas.

Wel is het zo dat omdat wij zijn aangesloten bij NFN onze leden gebruik kunnen maken van het gratis NFN-basislidmaatschap. Dit kan alleen door het lidmaatschap te activeren, dan kunnen ook verenigingsleden met korting winkelen in de webshop en stemmen (of zich beschikbaar stellen) voor de Ledenraad.